Școala unde cei care vin pentru recreere învață iar cei care vin să învețe excelează

Școala de balet "Denisse" din Timișoara s-a înființat în anul 2014 și a avut o creștere continuă atât ca și rezultate din partea elevilor cât și a cursurilor pe care le oferă. Școala se remarcă atât prin prestația elevilor pe scenele din Timișoara cât și prin rezultatele excelente obținute de aceștia la cele mai grele concursuri atât din țară cât și din afara țării.

În momentul de față oferim cursuri de dans clasic, dans de caracter, dans modern contemporan pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Pentru cei care doresc există posibilitatea de a studia intensiv dans clasic și contemporan, la care se adaugă și un program special pentru condiționare fizică, flexibilitate și întărirea musculaturii.

Condusă de Denisa Imbrea, „Școala de balet Denisse” a adus în Timișoara, un spectaculos palmares prin rezultatele frumoase ale copiilor. La cursuri, Denisa Imbrea le împărtășește micilor balerini secretele succesului: munca, perseverența și pasiunea. Copiii care frecventează aceste cursuri susțin numeroase spectacole la evenimentele din Timișoara, două spectacole pe an pe scena Teatrului Național Timișoara și participă la concursuri atât în țară cât și în străinătate.

Începând cu anul 2021, cei mai silitori elevi au posibilitatea să adere la ansamblul Asociației Cultural Artistice ART GENERATION care urmează să presteze spectacole atât în Timișoara cât și în afara ei.

500+ Premii pe podium

Școala a prezentat peste 100 de spectacole și a obținut peste 500 de premii pe podiumurile concursurilor din țară și din afară.

Sala de studii

Pentru a facilita o bună desfășurare a studiilor punem la dispoziție următoarele:

  • Covor special de scenă.
  • Oglindă pe toată lungimea sălii.
  • Bări pentru studiul dansului clasic.
  • Saltele pentru exercitii la sol.
  • Benzi elastice pentru exerciții.
  • Aer condiționat.

Studiul dansului clasic necesită un antrenament gradual și riguros desfășurat pe parcursul unui timp îndelungat pentru însușirea tehnicii specifice. La școala de balet și dans "Denisse" sistemul de antrenament adoptat pentru dansul clasic este cel englezesc (Royal Academy of Dance). Acesta este creat de un grup de profesioniști care au reunit tehnici de dans clasic precum baletul rusesc (Vaganova, Legat), francez, danez (Bournonville) și italian (Cecchetti).

Baletul cuprinde un vocabular coregrafic (de mișcare) cu terminologia în limba franceză ce este necesar tuturor dansatorilor care doresc să abordeze și alte stiluri de dansuri performative. În cadrul școlii "Denisse" dansul contemporan/modern este abordat de la vârsta de 9 ani deoarece cursanții trebuie mai întâi să își însușească vocabularul coregrafic. Chiar dacă în dansul contemporan/modern sunt folosite tehnici precum Graham, Taylor, Horton și Limon, acestea necesită cunoștiințele vocabularului tehnic învățat la dansul clasic pentru a putea comunica și explica diferențele și variațiile mișcărilor în dans contemporan față de mișcările din dansul clasic.

Cand vorbim de progres ne gandim la timp, muncă, repetiții și investiții în cunoștiință. Acest lucru nu este valabil doar pentru elevi ci și pentru cei ce îi ghideaza. Profesoara/coregraful școlii investește în fiecare an timp pentru a-și îmbogății cunoștiințele și studiază în afara țării alături de coregrafi contemporani renumiți.

Elevii școlii au astfel parte de educația unui profesor care continuă să se dezvolte ca să poată oferi ceea ce se studiază în marile școli de dans ale lumii.

La școala de balet "Denisse" credem cu tărie că fiecare elev trebuie să aibă în față un profesor care cunoaște importanța investiției în tine însuți pentru dezvoltare. Fiecare oră investită astfel de profesoară se reflectă în rezultatele elevilor școlii și singura diferență între rezultatele lor este cât își doresc fiecare să progreseze și cât este de deschis să muncească pentru asta.

Continuitatea este foarte importantă în progres deoarece un corp trebuie menținut ca să atingă constant un anumit nivel de execuție. Orice oprire estompează sau întărzie progresul. Într-o grupă de elevi, acești se dezvoltă împreună iar cei care nu au continuitate și nu sunt prezenți la toate orele nu pot să atingă același nivel ca și ceilalți. Precum și în alte discipline materia predata este interdependentă și se bazează pe orele anterioare. Nu poți preda tabla înmulțirii unui elev care nu a învățat întâi să adune.

Elevii progresează în ritm diferit mai ales înainte de adolescență când își formează bazele de aceea este important să aibă continuitate ca să ajungă la nivelul dorit. "Be not afraid of growing slowly, be afraid of standing still" - Lao Tse

Nu în ultimul rând continuitatea la școala noastră înseamnă să ținem pasul cu dansul contemporan zilelor noastre. Dansul este într-o continuă schimbare, acesta evoluează în viziunea noilor coregrafi și profesoara școlii investește în sine ca să țină pasul cu tot ceea ce se întâmplă în zilele noastre, aceasta făcând și parte din Consiliul International de Dans CID-UNESCO.